Rackettoss
Algemene informatie

 

Rackettosses worden georganiseerd op zondagochtend.
Een rackettoss is vrij toegankelijk voor alle leden van HTC. Alle speelsterktes zijn welkom. Door middel van loting worden dubbelkoppels gevormd. Op beide banen wordt maximaal een half uur gespeeld. Na dit halve uur worden deze koppels weer afgewisseld door nieuw gevormde koppels. Deze rackettosses zijn altijd erg gezellig en ook een goede gelegenheid om eens met andere dan de gebruikelijke tennismaatjes te tennissen. 

 

Tijden

 

Zondag: tijdens zomertijd van 10.00 uur tot 15.00 uur,
tijdens wintertijd van 11.00 uur tot 15.00 uur.
 


Richtlijnen voor de rackettoss

De eerste partij begint om 10.00 uur (11.00 uur bij wintertijd). Vijf minuten voor aanvang van elke partij wordt er getosst. De rackettoss eindigt om 15.00 uur.

Een speler die later komt mag niet automatisch de eerstvolgende partij meespelen. De later komende speler mag wel mee tossen, maar eventuele al aanwezige spelers die al één of twee partijen gewacht hebben gaan voor. Onder een later komende speler wordt verstaan een speler die ten tijde van de laatste toss nog niet aanwezig is. 

Bij het wisselen gelden de volgende spelregels:
Bij 3 tot 8 spelers: Iedereen die aanwezig is kan spelen. 

Bij 9 tot 16 spelers:
Spelers die een partij langs de kant hebben gezeten mogen zeker spelen.
Spelers die twee partijen na elkaar op de baan staan gaan er zeker af. Voor de overige plaatsen wordt er getosst tussen de spelers die na één partij van de baan afkomen en de later komende speler(s) 

Bij meer dan 16 spelers:
Spelers die al twee partijen langs de kant hebben gezeten mogen zeker spelen Voor de overige plaatsen wordt getosst tussen de spelers die één partij langs de kant hebben gezeten. Een later komende speler kan de ronde daarna pas mee tossen. En moet dus altijd minstens een half uur wachten.

Zijn er ongeveer zestien spelers aanwezig, dan kan de commissie beslissen om tussendoor een keer met de pasjes van alle spelers te tossen, ten einde te voorkomen dat telkens dezelfde groepjes ontstaan. Maar ook dan mogen de spelers die al twee partijen zitten zeker de baan op, en degene die al twee partijen gespeeld hebben gaan er af. In geval van twijfel beslist de commissie tennisaanbod.